TV & Bredband i våra lägenheter

Bostadsbolaget har som mål att samtliga lägenheter ska vara kopplade till stadsnätet via Utsikt senast september 2019.

 

Alla våra lägenheter i Väderstad och Mantorp har fiber indraget. Ett antal lägenheter i Mjölby och Skänninge har fiber och arbetet med att få det indraget i alla är på g.

De lägenheter i Mjölby och Skänninge som har fiber inkopplat kan redan nu välja TV via fibernätet. KabelTV-nätet kommer att stängas av under hösten 2019.

I dagsläget finns det tre olika varianter på hur våra hyresgäster får tillgång till TV. Det beror lite på var du bor och hur långt i vårt arbete att koppla in våra lägenheter till fiber via stadsnätet vi har kommit.

De tre olika varianterna är följande:

Lägenheter med inkopplad fiber

Fiber finns i samtliga våra lägenheter i Mantorp och Väderstad samt Lilla Vallgatan 3-8 i Skänninge och Hövitsmannen (Kanikegatan 9 & 11, Bryggargränd 1 & 3 och Prästgårdsliden 1 & 3), Gräsvägen, Burensköld trygghetsboende*, Kyrkogatan och Fabriksgatan i Mjölby.

Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-tv. I hyran ingår Telias IP-TV med SVT-kanaler och TV4. Kontakta ditt områdesteam för att få en Teliabox. För mer information läs på utsikt.se.

TV-boxen från Telia är i dagsläget inte ett alternativ på Burenskölds Trygghetsboende eller lägenheterna på Kyrkogatan 12 och Fabriksgatan 3 – där får man TV-kanaler genom Bredbandsbolaget.

TV och internet via Bredbandsbolaget

Resterande adresser (i Mjölby* och Skänninge) har tillgång till kabeltevenätet i sin hyra. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Kanalerna kan ändras vid val av annat TV-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Bredbandsbolaget och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Bredbandsbolaget är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta bredbandsbolaget.se.

*Samtliga lägenheter med adress Prästgårdsliden 2 & 4-14 har tillgång till bredband via stadsfibernätet men inte TV i dagsläget. TV-kanaler via Bredbandsbolaget ingår i hyran.

Kungshöga Trygghetsboende

På Kungshöga Trygghetsboende har vi några olika varianter beroende på i vilken del av huset du bor.

Bor du med adress Dackegatan 8 har du tillgång till kabel-TV via Bredbandsbolaget. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Du kan själv ändra kanaler vid val av annat tv-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Bredbandsbolaget och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Bredbandsbolaget är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta bredbandsbolaget.se.

Bor du med adress Kungshögagatan 4 har du tillgång till SVT-kanalerna genom det analoga TV-nätet (via det vita antennuttaget i väggen).

I den delen av Kungshöga Trygghetsboende som byggs i detta nu (med planerad inflyttning senhöst 2019) kommer alla lägenheter vara kopplade till fiber via stadsnätet. Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-teve. För mer information läs på utsikt.se.