Hyresgästundersökning gällande corona

Publicerad 2020-07-02
Idag kommer ett urval av våra hyresgäster få möjligheten att delta i en undersökning kring hur vi, som bostadsbolag, har hanterat corona. Undersökningen skickas ut via mejl och sms och som avsändare står AktivBo Analytics. Tack för din hjälp med att delta i undersökningen!

Ökning av våld i hemmet – anmäl om du misstänker något!

Publicerad 2020-04-28
Nu under rådande omständigheter med coronaviruset och att människor isolerar sig mer hemma så ökar tyvärr våld i hemmet. Som medmänniska och granne kan du kontakta Mjölby kommuns socialtjänst eller polis om du tror att någon i din trappuppgång eller grannhus blir utsatt för våld eller på annat sätt far illa.

Är du själv utsatt?
Förutom att kontakta socialtjänsten eller polis finns också Röda korset. För att möta den oro som många upplever på grund av coronakrisen har Röda Korset startat en stödtelefon dit alla som vill kan ringa för att prata om sina tankar och upplevelser. Stödtelefonen är bemannad av Röda Kors-volontärer och personal som är utbildade i krisstöd.

Är du orolig för hur ett barn eller ungdom har det hemma?
Fler barn än vanligt är hemma just nu då många skolor har distansundervisning och fritidsaktiviteter ställs in. Skolan är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för barn som har det jobbigt hemma. Att skolor och andra fritidsaktiviteter begränsas gör att även möten med viktiga vuxna blir allt färre. Vi uppmanar dig som vuxen att höra av dig till barn i din närhet, fråga hur de mår och hur de har det hemma. Din kontakt med ett barn kan göra otroligt stor skillnad. Du kan även vända dig till socialtjänstens familjeteam för råd och stöd. Om du misstänker att ett barn eller ungdom far illa bör du anmäla det till omsorgs- och socialförvaltningen. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker med att du misstänker eller känner oro för barnet. Du gör enkelt en orosanmälan via kommunens e-tjänst.

Viktiga kontaktuppgifter:

Polisen:
Vid pågående brott – ring 112 direkt!
Övriga fall – ring 114 14

Mjölby kommun:
Omsorgs- och socialförvaltningens mottagningstelefon – tel: 0142-85220
Familjeteamets rådgivningstelefon – tel: 0142-366200
Råd och stöd
Våld i nära relationer
Kurator, skolsköterska och skolpsykolog

Röda Korset:
Stödtelefon är öppen måndag – fredag kl. 12-16 under coronakrisen. Telefon 0771 – 900 800

Bostadsbolagets boendeansvarig:
Peter Gustavsson, tel: 0142-85469, peter.gustavsson@mjolbybostad.se

Tillfälligt hyresstöd till lokalhyresgäster på grund av Covid-19 (corona)

Publicerad 2020-04-27
På grund av Covid-19 har Bostadsbolaget beslutat att ge ett tillfälligt hyresstöd till de lokalhyresgäster som verkar inom de branscher som regeringen har specificerat i ” Förslag som skickas till kommissionen – föreslagna branscher att ta emot hyresstöd”.

Rabatten utgör 50 % av den fasta hyran för perioden april-20 till och med juni-20. Rabatten erhålles genom ett avdrag på maj- och junihyran. Rabatten för april regleras retroaktivt på julihyran.

Alla våra lokalhyresgäster som tillhör de branscher som regeringen specificerat har fått ett brev från Bostadsbolaget där de erbjuds att kontakta ekonomiavdelningen för att få del av denna rabatt.

Information på olika språk

Publicerad 2020-03-27
Folkhälsomyndigheten har tagit fram information om hur vi tillsammans kan förhindra spridningen av cornaviruset (covid-19) på flera olika språk. Klicka här för att ta dig till den sidan.

Information gällande in- och utflyttning 1 april

Publicerad 2020-03-26
Allmän information
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför valt att stänga vårt huvudkontor för oanmälda besökare. Detta påverkar såklart dig som ska flytta in eller ut ur en lägenhet eftersom receptionen också är stängd tills vidare. För att ändå kunna hjälpa till med nyckelinlämning och nyckelhämtning kommer receptionen vara öppen onsdagen den 1 april för just er som flyttar. Vi har öppet kl. 7.30-16.00 och följande gäller för er som ska lämna in eller hämta nycklar:
Du som ska lämna nycklar:
Du måste lämna tillbaka nycklarna till oss under förmiddagen. Senast kl. 12.00 ska nycklarna vara återlämnade till oss.
Du som ska hämta nycklar:
Vi har öppet för nyckelhämtning under eftermiddagen. Du är alltså välkommen att hämta dina nycklar mellan kl. 13.00-16.00. Många av er som flyttar kommer vanligtvis kl. 13 och eftersom vi vill undvika köbildningar rekommenderar vi att ni som har möjlighet besöker oss senare under eftermiddagen. Om många personer kommer samtidigt kan det vara så att vi begränsar antalet personer i vår reception samtidigt för att kunna hålla de avstånd som rekommenderas.
Är du sjuk eller tillhör en riskgrupp?
Eftersom det är många som flyttar på en och samma dag önskar vi att du som är sjuk eller tillhör en riskgrupp stannar hemma. För att ändå kunna lämna in eller hämta ut nycklarna kan någon annan göra detta åt dig. Vi vill att du i förväg berättar för oss vem det är som kommer för att hämta ut nycklarna så att vi vet att vi lämnar ut nycklarna till rätt person. Du kan meddela oss detta genom att mejla till info@mjolbybostad.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85450.
Ska du flytta tidigare?
Om det är så att du och den person som flyttar ut eller in har kommit överens om en annan dag för själva flytten än just onsdagen den 1 april så önskar vi att ni meddelar oss detta. Vi vill kontrollera så att den som flyttar ut lämnar in alla nycklar och taggar som tillhör lägenheten och att personen som flyttar in får de nycklar och taggar som hör till lägenheten. För att detta ska gå rätt till önskar vi att ni bokar ett besök hos oss den dagen då ni planerar att er flytt ska ske. För att boka en tid kan ni mejla till info@mjolbybostad.se eller ringa på telefonnummer 0142-85450.
Tv-box?
Om du som flyttar från oss har en tv-box från Telia som du tidigare har hämtat ut hos oss ska denna lämnas in till oss i samband med att du lämnar in dina nycklar. Det är viktigt att du kommer ihåg att lämna in din tv-box till oss för att inte riskera att bli debiterad kostnaden för den.
Har du frågor?
Om du har övriga frågor kring hur vi kan lösa nyckelinlämningen eller nyckelhämtningen kan du kontakta oss så att vi tillsammans kan hitta en lösning för dig. Du kan mejla oss på info@mjolbybostad.se eller ringa oss på telefonnummer 0142-85450 så hjälper vi dig.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Bostadsbolaget stänger tillfälligt för besök

Publicerad 2020-03-25
För att undvika smittspridning kommer Bostadsbolagets huvudkontor att ha stängt för spontana besök från och med torsdagen den 26 mars. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har fattat ett beslut om att begränsa vår personkontakt som en extra säkerhetsåtgärd för att minska risken att sprida smitta. Detta innebär alltså att vår reception och bobutik kommer att vara stängd för oanmälda besökare från och med torsdag 26 mars. Detta gäller i första hand till och med tisdagen den 31 mars och förlängs med all sannolikhet under en längre period.

I de allra flesta fall kan vi hjälpa till genom andra kontaktvägar än just ett besök hos oss. Många av de frågor och ärenden som du behöver hjälp med kan vi lösa antingen via telefon eller mejl. Därför har vi givetvis fortfarande öppet som vanligt via telefon, mejl och via mina sidor. Klicka här för att hitta alla våra kontaktuppgifter.

Har du ett ärende där du behöver träffa oss personligen kan du boka en tid genom att mejla till info@mjolbybostad.se eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85450. Dessa bokade besök erbjuder vi under förutsättning att du som kommer är frisk.

Ska du lämna in eller hämta nycklar i samband med månadsskiftet? Vi räknar med att öppna receptionen onsdagen den 1/4 för er som flyttar in eller ut. Mer information kommer inom kort till er som berörs.

Tillsammans kan vi hjälpas åt och göra skillnad!

Är du sjuk? Stanna hemma!

Publicerad 2020-03-23 Uppdaterad 2020-03-25
Med anledning av coronavirusets spridning ber vi dig som är har luftvägsbesvär, feber, hosta, snuva, nästäppa, halsont eller känner dig allmänt sjuk att inte besöka vår reception, bobutik eller områdeskontor. Är du sjuk vill vi att du stannar hemma oavsett om du varit i ett smittdrabbat område eller inte. Vi uppmanar även vår egen personal att stanna hemma om man känner sig sjuk så att vi tillsammans hjälps åt att undvika onödig smittspridning.
Bostadsbolaget följer självklart Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer och vill betona hur viktigt det är att tvätta händerna och undvika den fysiska kontakt som går. För senaste informationen om coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida, www.folkhalsomyndigheten.se.

Du vet väl om att du kan kontakta oss på flera sätt?
Från och med torsdagen den 26/3 har huvudkontoret stängt för oanmälda besökare men självklart har vi öppet som vanligt via telefon och genom våra digitala vägar. Mina sidor finns både i vår app och via vår hemsida och här kan du exempelvis göra felanmälan, se din hyresavi och söka lediga lägenheter. Det går också att nå oss både via e-post och per telefon. Här hittar du både mejladresser och telefonnummer till oss.
Felanmälan?
Självklart ska du göra felanmälan om du behöver hjälp med något i din lägenhet. Felanmälan gör du antingen via mina sidor eller genom att ringa oss på telefonnummer 0142-85451. Telefontiden för felanmälan är vardagar kl. 7.30-9.00. När du lämnar felanmälan vill vi att du meddelar oss om du tillhör en riskgrupp så att vi tillsammans med dig kan avgöra hur vi hjälper dig på säkrast sätt.

Förståelse och tålamod
Du kan känna dig trygg med att våra medarbetare följer de riktlinjer myndigheterna gått ut med – vi är inte är på jobbet om vi är sjuka. Om många av våra medarbetare behöver stanna hemma från jobbet kan det leda till att vi har längre svarstider och att det tar lite längre tid än vanligt för dig att få din felanmälan åtgärdad. Vi hoppas och tror att du har både förståelse och tålamod med detta.

Aktuell information på vår hemsida och Facebooksida
Här på vår hemsida hittar du alltid aktuell information. Vi uppdaterar vårt nyhetsflöde och vår Facebooksida med ny information som vi behöver nå ut med till er som kontaktar oss. Önskar du kontakta oss finns alla kontaktuppgifter här under kontakta oss och självklart kan du skicka meddelande till oss på Facebook. Vet du inte vem du ska vända dig till och har allmänna frågor om exempelvis hur Bostadsbolaget arbetar kan du kontakta vår VD Torbjörn Olsson, antingen via mejl eller genom att ringa 0142-85460.