Allmän visning av Kungshöga trygghetsboende

Mjölby 2019-08-19

I lördags hade vi på Bostadsbolaget allmän visning av vårt nya trygghetsboende, Kungshöga i Mjölby. Här har vi byggt 24 stycken nya hyreslägenheter. Tillsammans med befintliga lägenheter finns det från och med i höst 69 stycken trygghetslägenheter på Kungshöga trygghetsboende. De nya lägenheterna är 2 rum och kök samt 3 rum och kök med en hyra på ca 7-8 000 kr per månad.

Trygghetsboende vänder sig till kommunens invånare som är över 65 år och är en unik boendeform där det dagtid arbetar personal, så kallade trygghetsvärdar, vars främst uppgift är att arrangera gemensamma aktiviteter tillsammans med de boende. Huvudsyftet med våra trygghetsboenden är att man ska ha möjlighet att delta i aktiviteter och ha en så aktiv vardag som man själv önskar.

Ungefär 400 intresserade personen trotsade det annalkande regnet och kom för att se de nya lägenheterna samt gemensamhetsutrymmen. Många kommenterade hur fint och fräscht det var och att den moderna öppna planlösningen kanske är något man kan vänja sig vid. Vi bjöd på kaffe och bulle som uppskattades efter rundturen.

Bostadsbolaget i Mjölby är Mjölby kommuns största hyresvärd med ca 2 600 lägenheter. Intresset för att bo i Mjölby kommun är stort och kötiden för våra lägenheter bara ökar, just nu är genomsnittstiden drygt tre år, därför är vi glada att kunna nyproducera hyreslägenheter här i kommunen.

 

Läs gärna mer om våra trygghetsboenden genom att klicka här.