Äntligen dags för HLU-beställning!

Från och med torsdag den 15 oktober kan du som bor hos oss logga in på mina sidor för att se om det ligger några planerade renoveringar i din lägenhet.

Vad är HLU?
Som hyresgäst kan du påverka renoveringarna som planeras i din lägenhet. Det kallar vi för hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll – HLU. Det innebär att vi exempelvis erbjuder målning eller tapetsering vart tolfte år och golvbyte efter 24 år. Det betyder att du som hyresgäst kan välja vilket år du vill ha underhåll i din lägenhet när det gäller målning och tapetsering samt byte av golvmattor. Hall och kök målas, övriga rum tapetseras. Lägenheter med ett rum och kök målas enbart.

Hösten innan det är dags för en underhållsåtgärd i din lägenhet får du ett erbjudande om renoveringen via mina sidor. Du väljer själv om du vill tacka ja till det vi erbjuder för just din lägenhet eller om du vill tacka nej. Om du väljer att avstå den inplanerade renoveringen, får du istället en hyresrabatt. För att tacka nej behöver du inte göra något alls utan har beställningen inte kommit in till oss senast sista svarsdag förstår vi att du väljer rabatten istället för renoveringen. Skulle du när du får erbjudandet inte beställa renovering men ångrar dig får du en ny chans att välja nästa höst igen. HLU-beställningar går endast att göra under oktober och november varje år. Renoveringen sker sedan under nästkommande vår.

Sista dagen för att registrera din HLU på mina sidor är den 25 november och sista dagen för att registrera dina färg-, tapet- och golvval (som du antingen gör på Bremers Färg i Mjölby eller i receptionen på Burensköldsvägen 6 ) är den 27 november.

Klicka här för att läsa mer om hur du gör din beställning.

Bild på hlu-lapp