Snabba fakta

Får jag överlåta min köpoäng till någon annan?

Nej, köpoängen är personliga och får inte överlåtas.

Hur gammal måste jag vara för att registrera mig som sökande hos Bostadsbolaget?

Kundanmälan kan göras från den dagen du fyller 16 år för att börja samla köpoäng, men eget kontrakt kan inte tecknas förrän du fyllt 18 år.

Vad gör jag för att behålla min plats i kön?

Din köprofil och kundanmälan är aktuell i tolv månader. Du måste därför med jämna mellanrum uppdatera dig för att behålla din köplats och köpoäng. Det räcker med att du loggar in.

Jag vill byta lägenhet inom Bostadsbolaget, hur gör jag?

När du har skrivit under ett avtal med oss så är du automatiskt spärrad för omflyttning inom Bostadsbolaget under sex månader. Skulle du vilja byta bostad så måste du själv aktivera dig i vår kö igen, antingen via ditt inlogg på vår hemsida eller ring 0142-85454 så hjälper vi dig.

När du har aktiverat dig i vår kö och spärren har försvunnit så kan du söka ny bostad hos oss. Du söker precis som du gjorde första gången och när du är aktuell för en ny lägenhet så hjälper vi dig att genomföra ditt byte. Vi har två månaders uppsägningstid för omflyttningar inom Bostadsbolaget.

Jag vill överlåta min lägenhet, hur gör jag?

För att överlåta ditt hyresavtal måste du ha ett godtagbart skäl. Godkända anledningar till att vi överlåter ett hyresavtal kan till exempel vara separation, dödsfall eller överlåtelse till närstående. Men en generell regel är att personen som vill överta lägenheten måste ha varit sammanboende och folkbokförd i lägenheten under minst tre år. Skulle vi bevilja en överlåtelse innebär det att personen som flyttar säger upp sin del och att den nya partens eventuella köpoäng nollställs. Vill du ansöka om att få överlåta din lägenhet fyller du i vår blankett som du hittar här.