Snabba fakta

Får jag överlåta min köpoäng till någon annan?
Nej, köpoängen är personliga och får inte överlåtas.

Hur gammal måste jag vara för att registrera mig som sökande hos Bostadsbolaget?
Du kan ställa dig i vår bostadskö och börja samla poäng från den dagen du fyller 16 år. Eget kontrakt kan inte tecknas förrän du fyllt 18 år.

Vad gör jag för att behålla min plats i kön?
Din köprofil och kundanmälan är aktuell i tolv månader. Du måste därför med jämna mellanrum uppdatera dig för att behålla din köplats och köpoäng. Det räcker med att du loggar in. Du som har ett lägenhetskontrakt hos oss behöver inte uppdatera dig var tolfte månad, men så snart du flyttar från oss måste du göra det.

Jag vill byta lägenhet inom Bostadsbolaget, hur gör jag?
När du har skrivit under ett avtal med oss så är du automatiskt spärrad för omflyttning inom Bostadsbolaget under sex månader. Skulle du vilja byta bostad så måste du själv aktivera dig i vår kö igen och söka bland de lägenheter som är lediga. Du kan själv uppdatera din profil via mina sidor. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta bobutiken på telefon 0142-85454 eller mejl bobutik@mjolbybostad.se. Vi har två månaders uppsägningstid för omflyttningar inom Bostadsbolaget.

Jag vill överlåta min lägenhet, hur gör jag?
För att överlåta ditt hyresavtal måste du ha ett godtagbart skäl. Godkända anledningar till att vi överlåter ett hyresavtal kan till exempel vara separation, dödsfall eller överlåtelse till närstående. Men en generell regel är att personen som vill överta lägenheten måste ha varit sammanboende och folkbokförd i lägenheten under minst tre år. Skulle vi bevilja en överlåtelse innebär det att personen som flyttar säger upp sin del och att den nya partens eventuella köpoäng nollställs. Vill du ansöka om att få överlåta din lägenhet fyller du i vår blankett som du hittar här.

Kan jag få flytta in i min lägenhet tidigare än vad som står på kontraktet?
Om den avflyttande hyresgästen lämnar in lägenhetsnycklarna tidigare än vad hen behöver OCH tycker att det är ok för nästa hyresgäst att kvittera ut nycklarna tidigare, måste den avflyttande hyresgästen fylla i en fullmakt som ger oss på Bostadsbolaget rätt att dela ut lägenhetsnycklarna tidigare till nästa hyresgäst. Fullmakten finns att ladda ner här. Observera att den avflyttande hyresgästen alltid har ansvar för lägenheten hela kontraktstiden ut. Vid längre period än en vecka (sju dagar) vill vi att man kontaktar bobutiken så gör vi om kontrakten istället.