Var och hur kan jag parkera?

På Bostadsbolagets områden gäller 24-timmarsparkering för boende och besökare. Enligt lagstiftningen så gäller 24 timmarsregeln måndag till fredag. På lördagar, söndagar, helgdagar och dag före helgdagar får du parkera under obegränsad tid.

Du som bor hos Bostadsbolaget kan hyra garage eller parkeringsplats på ditt område. Gå in under “sök ledigt” och välj fordonsplats och sök.

Möjlighet att köpa parkeringstillstånd
Det finns möjlighet att köpa tillstånd för områdesparkering (man ställer sin bil på ledig plats) på Kungsvägen 81 i Mjölby samt på Rosenlund och Vallen i Skänninge. Under hösten/vintern 2020 kommer det finnas möjlighet på fler platser runt om i vårt bestånd. Villkoren för att få hyra parkeringsplats är att personbilen skall vara i trafik d.v.s. skattad och besiktad samt att man ska ha ett gällande hyresavtal för lägenhet hos Bostadsbolaget i Mjölby, i anslutning till parkeringsområdet (man skall bo på bostadsområdet). Max två parkeringstillstånd får tecknas per hyresavtal/hushåll.

Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 100 kr/månad och köp sker via hemsidan parkera.se/bostadsbolaget/mjolby. Man köper tillstånd för 30 dagar med möjlighet till automatisk förlängning. Det säljs inte fler tillstånd än det finns parkeringsplatser. Först till kvarn principen gäller. Klicka här för att se instruktioner om hur du löser ditt P-tillstånd. För hjälp med att beställa parkeringstillstånd så ring kundtjänst på Securitas, telefonnummer 010-470 10 30.

Elladdningsstolpar
I dagsläget har vi en laddningsstolpe (där två bilar kan ladda samtidigt) på plats på parkeringen utanför vårt hus på Kyrkogatan 15 (bredvid ICA).

Det kostar 4.70 kr/kwh + parkeringsavgift 3 kr/timme. Du som är hyresgäst  hos oss får två kronor rabatt/kwh (dvs betala 2,70 kr/kwh) om du köper en speciell tagg i receptionen (kommer finnas inom kort – håll utkik på hemsidan). Klicka här för att läsa mer om hur du laddar.