Bostadsbolagets nyproduktion

Allt fler söker bostad i Mjölby kommun och för att tillgodose vår rekordstora lägenhetskö så satsar Bostadsbolaget på nyproduktion. Bostadsbolaget har löpande projekt som mellan 2016-2020 ska resultera i drygt 500 nya lägenheter. Låter det intressant? Klicka på broschyren nedan för mer information.

Så här hyr vi ut nyproduktion

Uthyrningen av nyproducerade bostäder sker via vår hemsida. För att kunna anmäla intresse måste du vara registrerad som bostadssökande i vår bostadskö. Vi publicerar nyproduktion på vår hemsida och de finns tillgängliga för intresseanmälan i två veckor.

Steg 1 – intresseanmälan
Uthyrningen startar minst ett halvår innan planerad inflyttning. På vår hemsida finns det möjlighet att lämna intresse för en etta, en tvåa eller den trea som finns i huset. Under de två veckor som lägenheterna ligger öppna för intresseanmälan på vår hemsida. Kom ihåg att vår maxgräns på tre intresseanmälningar samtidigt gäller även för nyproduktion.

Steg 2 – tilldelning och kontraktsskrivning
När intresseperioden är slut blir de som gjort intresseanmälan på respektive lägenhetsstorlek, har högst poäng och uppfyller hyrespolicyn kontaktad av oss och får välja vilken av de tillgängliga lägenheterna i den storleken, hen vill teckna kontrakt på. Därefter kontaktar vi personen med näst högst köpoäng och arbetar vidare på samma sätt tills alla lägenheter är tilldelade. När kontraktet har skrivits på kan du börja planera för inflyttning i din nyproducerade lägenhet.