Brandövning med hjälp av våra brandsuperhjältar!

Bostadsbolaget i Mjölby AB är tillsammans med Hyresgästföreningen, Stångåstaden i Linköping och Hyresbostäder i Norrköping med i projektet Brandsuperhjältar som Länsförsäkringar Östgöta och Räddningstjänsten Östra Götaland tagit fram. Projektet syftar till att informera om brandkundskap till barn.

Brandambassadörerna Esmail, Najibullah och Hossein har valts ut av Bostadsbolaget och fått utbildning via Räddningstjänsten i brandkundskap. De har fått det hedervärda uppdraget att sprida kunskapen vidare till barn som sedan ska bli brandsuperhjälte. Onsdagen den 20/11 rekryterade brandambassadörerna brandsuperhjältar vid Lundby förskola i Mjölby.

För att få bli brandsuperhjälte ska barnen berätta hemma om vad man kan göra för att undvika bränder, kolla att trapphusen där de bor är fria från brännbara saker och att brandvarnarna testas regelbundet. Tillsammans lär brandambassadörerna bland annat ut minnesramsan rädda-varna-larma-släck, om prioritetsordningen vid en brand. Brandsuperhjältarna får sedan ett diplom för förtjänstfullt arbete.

Peter Gustavsson, Boendeansvarig på Bostadsbolaget vill uppmana alla hyresgäster att testa så sin brandvarnare fungerar. Om den inte fungerar eller att man saknar en brandvarnare i sin lägenhet så gör man en felanmälan. Fastighetsskötarna kommer sedan att installera en fungerande brandvarnare i lägenheten.

Läs gärna mer om brandövningarna genom att klicka här.

 

brandsuperhjaltar_folder_mjolby