TV & fiber i våra lägenheter

Bostadsbolaget har som mål att samtliga lägenheter ska vara kopplade till stadsnätet via Utsikt senast september 2019. Klicka gärna här för att läsa mer om vårt arbete.

Alla våra lägenheter i Väderstad och Mantorp har fiber indraget. Majoriteten av våra lägenheter i Mjölby och Skänninge har fiber och arbetet med att få det indraget i alla är på g. Kabeltevenätet kommer att stängas av under hösten 2019.

I dagsläget finns det tre olika varianter på hur våra hyresgäster får tillgång till TV. Det beror lite på var du bor och hur långt i vårt arbete att koppla in våra lägenheter till fiber via stadsnätet vi har kommit.

De tre olika varianterna är följande:

Lägenheter med inkopplad fiber

I februari/mars 2019 finns fiber indraget i samtliga våra lägenheter i Mantorp, Väderstad, Skänninge och Mjölby. Se notering för Burensköld trygghetsboende, Kyrkogatan och Fabriksgatan i Mjölby.

Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-tv. I hyran ingår Telias IP-TV med SVT-kanaler och TV4. Kontakta ditt områdesteam för att få en Teliabox. För mer information läs på utsikt.se eller klicka här för att få en översikt över vilka leverantörer du kan välja att beställa tjänster från.

TV-boxen från Telia är i dagsläget inte ett alternativ på Burenskölds Trygghetsboende eller lägenheterna på Kyrkogatan 12 och Fabriksgatan 3 – där får man TV-kanaler genom Telenor.

TV och internet via Telenor

Resterande adresser i Mjölby* och Skänninge (Trojenborg, Rosenlund, Östra Lundby, Sprättebrunn och Kungshöga trygghetsboende) har, till och med oktober 2019, tillgång till kabeltevenätet i sin hyra. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Kanalerna kan ändras vid val av annat TV-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Telenor och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Telenor är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta telenor.se.

*Samtliga lägenheter med adress Prästgårdsliden 2 & 4-14 har tillgång till bredband via stadsfibernätet men inte TV i dagsläget. TV-kanaler via Telenor ingår i hyran.

Kungshöga Trygghetsboende

På Kungshöga Trygghetsboende har vi några olika varianter beroende på i vilken del av huset du bor.

Bor du med adress Dackegatan 8 har du tillgång till kabel-TV via Telenor. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Du kan själv ändra kanaler vid val av annat tv-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Telenor och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Telenor är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta telenor.se.

Bor du med adress Kungshögagatan 4 har du tillgång till SVT-kanalerna genom det analoga TV-nätet (via det vita antennuttaget i väggen).

I den delen av Kungshöga Trygghetsboende som byggs i detta nu (med planerad inflyttning senhöst 2019) kommer alla lägenheter vara kopplade till fiber via stadsnätet. Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-teve. För mer information läs på utsikt.se.