TV & fiber i våra lägenheter

Som ett led i vårt arbete med att installera fiber i alla våra lägenheter kommer Kabel TV-nätet att stängas ned lördag den 30 november. Telenor som idag levererar ett basutbud och betal-TV-kanaler via antennuttaget, kommer skicka ett brev till alla som har en Kabel TV-box med information om hur man kopplar över den till fibernätet (för de som betalar för extra TV-kanaler) eller om boxen ska skickas tillbaka till Telenor (för de som bara har basutbudet).

Du som enbart har basutbudet idag måste ta ställning till om du är nöjer dig med SVT:s utbud samt TV4 eller om du vill fortsätta ha tillgång till ytterligare kanaler (till exempel TV3 och kanal 5). Tycker du att det räcker med de kanaler som finns med i basutbudet och ingår i hyran (dvs SVT 1, SVT 2, Barnkanalen och Kunskapskanalen samt TV4) behöver du hämta en TV-box för Telias fiber-TV i vår reception på Burensköldsvägen i Mjölby. Vill du beställa fler kanaler får du själva ta ställning till vilken leverantör du vill beställa dessa ifrån (till exempel ComHem, Telenor, Viasat, Telia eller Sappa). Det är Utsikt som tillhandahåller stadsnätet i Mjölby kommun. Samtliga leverantörer du kan välja mellan hittar du på utsikts hemsida www.utsikt.se.

Läs gärna mer på https://utsikt.stadsnatsfabriken.se/serviceguide/ innan du tar ställning till telefonförsäljarnas kampanjer som pågår nu. Där finns det även information om vilka som levererar utökad internetkapacitet (1 Mbit/s ingår i hyran).

Klicka gärna här för att läsa mer om vårt arbete.

Kabeltevenätet kommer helt att stängas ner under hösten 2019 och fram tills dess finns olika varianter  på hur våra hyresgäster får tillgång till TV.

Lägenheter med inkopplad fiber

Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-tv. I hyran ingår Telias IP-TV med SVT-kanaler och TV4. Kontakta receptionen för att få en Teliabox. För mer information läs på utsikt.se eller klicka här för att få en översikt över vilka leverantörer du kan välja att beställa tjänster från.

TV-boxen från Telia är i dagsläget inte ett alternativ på Burenskölds Trygghetsboende eller lägenheterna på Kyrkogatan 12 och Fabriksgatan 3 – där får man TV-kanaler genom Telenor.

TV och internet via Telenor

Samtliga fastigheter har, till och med november 2019, tillgång till kabeltevenätet i sin hyra. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Kanalerna kan ändras vid val av annat TV-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Telenor och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Telenor är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta telenor.se.

Kungshöga Trygghetsboende

På Kungshöga Trygghetsboende har vi i dagsläget några olika varianter beroende på i vilken del av huset du bor. Från och med 1/12 kommer det dock vara TV via fiber som gäller.

Bor du med adress Dackegatan 8 har du tillgång till kabel-TV via Telenor fram till november 2019. Dessa kanaler är: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV11, TV12, Kanal 5, Kanal 9, Tv8, TV10, Sjuan, Discovery och TV6. Du kan själv ändra kanaler vid val av annat tv-paket.

För att kunna få tillgång till alla kanaler måste du själv kontakta Telenor och få en box skickad till dig – detta kostar dig ingenting. På områden där Telenor är leverantör av TV kan även bredband beställas av dem via kabel-tv-nätet. För mer information kontakta telenor.se.

Bor du med adress Kungshögagatan 4 B har du tillgång till SVT-kanalerna genom det analoga TV-nätet (via det vita antennuttaget i väggen).

I den delen av Kungshöga Trygghetsboende – Kungshögagatan 4 A är alla lägenheter kopplade till fiber via stadsnätet. Flera leverantörer av bredbandstjänster är valbara i Utsikts nät. Detta gäller internet, telefoni och IP-teve. För mer information läs på utsikt.se.