Andrahandsuthyrning

Att hyra ut sin lägenhet i andrahand kan vara en trygghet för dig som har ett kontrakt, men ska prova på att arbeta eller studera en kortare period i en annan stad. Bostadsbolaget beviljar andrahandsuthyrning för dig som ska studera eller arbeta på annan ort och har för avsikt att komma tillbaka till din lägenhet. En andrahandsuthyrning kan beviljas för 6 månader i taget.

Du och andrahandshyresgästen måste båda fylla i en ansökan och lämna den till oss. Vi har även som krav att du och andrahandshyresgästen ska teckna ett eget hyreskontrakt mellan er. Dessa finns att köpa eller ladda ner på nätet. Bostadsbolaget måste alltid bevilja en andrahandsuthyrning för att den ska vara giltig. Att hyra ut sin lägenhet i andrahand utan Bostadsbolagets samtycke kan vara skäl för uppsägning. Vi har en handläggningstid på ca 1 månad, så var ute i god tid för att vara säker på att ansökan hinner handläggas utav oss.

Det är alltid förstahandshyresgästen som är ansvarig för lägenheten med allt vad det innebär. Betalas inte hyran i tid eller Bostadsbolaget får klagomål från grannarna är det alltså förstahandshyresgästen som är den ansvariga.

Klicka här för att komma till vår mall för andrahandsuthyrning. Om du har möjlighet kan du själv skriva ut den och fylla i så mycket som du kan. Ta sedan med dig ansökan, kontraktet mellan dig och den tilltänkta andrahandshyresgästen samt ett intyg på att du ska studera eller arbeta på annan ort till oss i bobutiken så hjälper vi dig vidare.