Nyinflyttad hos Bostadsbolaget

Välkommen som hyresgäst hos oss på Bostadsbolaget – vi hoppas att du kommer trivas i din nya lägenhet.

Här har vi samlat lite information om sådant som man kanske inte alltid tänker på i samband med kontraktsskrivning, men som kan vara nyttigt att ha koll på i alla fall.

Ungt par i sin lägenhet

Vilket område tillhör min adress?

Våra lägenheter är indelade i fyra stycken områden, där varje område har ett team bestående av fastighetsvärdar och fastighetsskötare som arbetar för våra hyresgäster. Mjölby är uppdelat i Mjölby Norra och Mjölby Södra. Utöver dessa finns även Team Mantorp och Team Skänninge/Väderstad. Vilket områdesteam tillhör din adress?

Hur fungerar det med TV och fiber i min lägenhet?

Alla lägenheter hos oss är uppkopplade till fiber via Mjölby stadsnät, Utsikt. De kanaler som ingår i hyran är SVT 1, SVT 2, Kunskapskanalen, Barnkanalen, SVT Play och TV 4 och för att se på dessa kanaler krävs det att du har en tv-box från Telia. Denna kan du kvittera ut i vår reception i samband med att du hämtar dina lägenhetsnycklar. Det ingår även 1 Mbit surf i hyran. Önskar du fler kanaler eller mer surf hänvisar vi till utsikt.se för att läsa mer om de olika leverantörer som finns hos dem. Information om Bostadsbolagets TV- och internetutbud.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du som hyresgäst har en hemförsäkring för att skydda ditt hem och dina ägodelar om något oförutsägbart skulle inträffa. Bostadsbolaget har som krav att du måste ha en hemförsäkring när du hyr av oss. Genom ett samarbete med Länsförsäkringar Östergötland erbjuds möjligheten att teckna en hemförsäkring via dem till mycket förmånligt pris. För mer information besök Länsförsäkringars hemsida.

Förråd, tvättstuga & soprum

Det är inte alltid man kommer ihåg att titta på förrådet och tvättstugan som tillhör lägenheten, eller var man ska slänga sina sopor, när man är på visning av en lägenhet. Hittar du inte dessa när du har flyttat in är det bara att du kontaktar ditt områdesteam. Ungefär en månad efter att du har flyttat in kommer det komma en fastighetsvärd eller fastighetsskötare och hälsa dig välkommen till området. Hen har bland annat med sig en brandfilt till dig. Har du några frågor kan du givetvis också ta det då.

 

Elabonnemang i Bostadsbolagets lägenheter

Vanligtvis ingår både värme och varmvatten i våra lägenheter, däremot måste du själv teckna ett avtal för ditt elabonnemang. Vi har lite olika alternativ beroende på var du bor. Tänk på att du måste säga upp ditt elabonnemang när du flyttar. Mer om hur du gör det hittar du på hemsidan för just ditt bolag.

För dig som bor i Mjölby & Skänninge

Ta kontakt med MSE, Mjölby Svartådalen Energi för att ansluta dig till deras nät. Du kan själv anmäla vilken elleverantör du vill ha, men du måste teckna ett abonnemang för deras elnät. Läs mer på Mjölby Svartådalens hemsida.

För dig som bor i Väderstad

Våra tre hus i Väderstad är kopplade till Vattenfall. Du måste själv kontakta dem för att teckna ett elabonnemang. Läs mer på Vattenfalls hemsida.

För dig som bor i Mantorp

Ska du flytta till Mantorp? Här är det Tekniska verken i Linköping som står för elen. Registrera dig och läs mer på Tekniska verkens hemsida.

Vad gör jag med besiktningsprotokollet?

I samband med att du hämtar ut dina nycklar får du även en kopia på besiktningsprotokollet. Det är en sammanställning av lägenhetens skick som gjordes i samband med uppsägningen. Hittar du exempelvis hål i väggen som inte finns med på besiktningsprotokollet har du en vecka på dig att rapportera detta till ditt områdesteam. Läs noga igenom besiktningsprotokollet och rapportera eventuella fel så att du själv inte riskerar att bli återbetalningsskyldig för något du inte har gjort. Är du inte nöjd med städningen ska detta också rapporteras till ditt områdesteam.

Nyckeluthämtning

Avtalstiden som står på ditt kontrakt är den dagen då du får tillträde till din nya lägenhet. Ska du till exempel flytta in den 1 juli får du komma till vårt kontor på Burensköldsvägen och kvittera ut dina nycklar efter klockan 13.00 den dagen. Inträffar inflyttningsdagen på en lördag, söndag eller helgdag då receptionen har stängt, får du tillgång till dina nycklar efter klockan 13.00 nästkommande vardag.

Har du själv inte möjlighet att kvittera ut nycklarna kan du skicka ett ombud. Meddela oss i förväg så att vi kan förbereda inför det.

Nya riktlinjer från och med 1 september 2020

Vi kommer ändra tiderna för inlämning och uthämtning av nycklar från och med 1 september 2020 – detta gäller alltså dig som flyttar ut eller in i en av våra lägenheter från och med den 1 september 2020:

Inlämning av nycklar (lägenhet, tvättlås, postfack och/eller garage) sker i vår reception senast klockan 10:00 på avflyttningsdagen

Uthämtning av nycklar (lägenhet, tvättlås, postfack och/eller garage) sker i vår reception mellan klockan 14:00-16:00 på inflyttningsdagen.