Möjlighet att köpa P-tillstånd på Västra Lundby

Med start 2 november 2020 kommer det finnas möjlighet att köpa tillstånd för områdesparkering (man ställer sin bil på ledig plats dvs. inte fast numrerad plats) på Västra Lundby. En förändring gällande parkeringsregler infördes under 2019 med dygnsparkering på alla våra bostadsområden. Tidigare tilläts parkering sju dygn i sträck. Syftet med det var att få bort långtidsparkerade bilar som inte ägs av någon hyresgäst. Ofta rör det sig om avställda bilar med körförbud som är ett miljöproblem och som upptar parkeringsplatser som hyresgäster behöver.

Som en följd av den nya bestämmelsen har flera hyresgäster kontaktat oss om möjligheten att hyra parkeringsplats. Nu kommer vi införa detta på Katarinas Gränd 2-4, Sörbygatan 11, Birgittagatan, Smedjegatan 3 och Smedjegatan 6. Det kommer också finnas avgiftsbelagda besöksparkeringar bakom Smedjegatan 6 (se skylt på plats eller mer info på smspark.se). Kommunens gatuparkering på hela Västra Lundby är oförändrad.

Villkoren för att få hyra parkeringsplats är att personbilen skall vara i trafik d.v.s. skattad och besiktad samt att man ska ha ett gällande hyresavtal för lägenhet hos Bostadsbolaget i Mjölby, i anslutning till parkeringsområdet (man skall bo på bostadsområde Västra Lundby). Max två parkeringstillstånd får tecknas per hyresavtal/hushåll.

Kostnaden för att hyra en parkeringsplats är 100 kr/månad och köp sker via hemsidan parkera.se/bostadsbolaget från och med 30 oktober. Västra Lundby är alltså uppdelat i 5st. parkeringsområden. Man köper tillstånd för 30 dagar med möjlighet till automatisk förlängning. Det säljs inte fler tillstånd än det finns parkeringsplatser. Först till kvarn principen gäller. Välj startdatum 2 november. Detta är ett samarbete med Securitas, det går inte att få kostnaden på sin hyresavi.

För hjälp med att köpa parkeringstillstånd så ring kundtjänst på Securitas, telefonnummer 010-470 10 30. Vid övriga frågor så går det bra att e-posta eller ringa oss enligt kontaktuppgifterna nedan.

Peter Gustavsson

Boende- och utvecklingsansvarig

peter.gustavsson@mjolbybostad.se

0142-854 69

p-skylt