Nyproduktion & underhåll

Det är många som söker bostad i Mjölby kommun och vår kö är längre än någonsin. Därför satsar Bostadsbolaget både på att bygga nytt och renovera de hus vi redan har.

Från att idén om att bygga nytt uppstår till att det finns ett färdigt hus att flytta in i kan det gå flera år. Det är därför viktigt att ha planer för vad man kan och vill bygga. Bostadsbolaget har idag planer för att bygga 500 nya lägenheter fram till år 2025.

Alla våra fastigheter måste underhållas och renoveras. Vårt mål är att renovera områdesvis med ca 100 lägenheter per år. Många av våra hus är byggda under 1960- och 70-talet och börjar därför bli i den åldern då det ställs större krav på det tekniska underhållet. Då kan det till exempel vara dags för ett stambyte, alltså att ledningar och rör för vatten och avlopp byts ut i hela huset.

Här nedanför kan du klicka dig vidare till pågående och avslutade projekt för att läsa mer om vad vi arbetar med.

Kristallen i Mantorp

Tillhör du dem som länge väntat på att få flytta till ny lägenhet i Mantorp? Nu händer det – Kristallen kommer bli verklighet.

Radhus på Östra Lundby

På en tomt på Kapellgatan, där det idag bland annat ligger två garagelängor kommer Bostadsbolaget bygga sex lägenheter i radhusform. Varje lägenhet är på 106 kvadratmeter fördelade på 4 rum och kök i två våningsplan.

ROT Järnvägsgatan 2, Mjölby

Stambyte med tillhörande renovering av kök och badrum på Järnvägsgatan 2 i Mjölby.