Spadtag för Vifolka trygghetsboende

I måndags morse hade Bostadsbolaget det officiella spadtaget för Vifolka trygghetsboende i Mantorp. Kommunstyrelsens ordförande Cecilia Burenby var på plats liksom Bostadsbolagets styrelseordförande Jörgen Oskarsson och Anders Larsson, projektchef på Teknikbyggarna. Teknikbyggarna är totalentreprenör för att bygga ett tvåvåningshus med 28 lägenheter i olika storlekar, 1-3 rum och kök. Trycket på hyresrätter i Mantorp är stort ”Man trivs i Mantorp och vill bo kvar här” som Cecilia Burenby uttryckte det. Jörgen Oskarsson tillade att ” Bostadsbolaget är glada för att vi nu kommer att ha trygghetsboenden på de större orterna i kommunen”.

Även Bostadsbolagets VD Torbjörn Olsson håller med och påpekar att detta med största sannolikhet kommer skapa en positiv flyttspiral ”Vi ser att många äldre vill flytta från sina hus till ett mer bekvämt boende, samtidigt vet vi att intresset för hus i Mantorp är stort bland barnfamiljer” säger han. Byggnationen av Vifolka trygghetsboende har gått relativt snabbt och det beror till stor del på att det redan fanns en detaljplan för området mellan Riksvägen och Vifolkagården.

Efter lite tal och fika blev det spadtag av den mindre varianten när en fjärilsbuske planterades på området av Cecilia Burenby, Jörgen Oskarsson, Torbjörn Olsson och Anders Larsson. Lägenheterna är klara för inflyttning 1 december 2020 och vi räknar med att uthyrningen kommer starta i början av 2020. Alla lägenheter tilldelas efter köpoäng och för att stå i vår trygghetsboendekö måste man vara 63 år och bo i Mjölby kommun.

Huset beräknas vara självförsörjande på el via solceller, det är första projektet hos Bostadsbolaget som byggs med solenergi. Det följer av styrelsens nya energi- och klimat-mål. VD Torbjörn Olsson säger att ”-det kommer bli mycket spännande att följa.”

Trygghetsboende i Mjölby kommun passar dig som vill ha ett bekvämt och mer tillgängligt boende. Gemensamt för våra trygghetsboenden är att det finns personal i huset som arrangerar gemensamma aktiviteter och det finns fina gemensamma utrymmen som man kan gå till inomhus.

Om Bostadsbolaget
Mjölby Kommun växer och vi närmar oss visionen 30 000 invånare. Det byggs nya bostäder samt skapas nya arbetstillfällen och intresset för Bostadsbolagets 2 600 lägenheter är stort. Bostadsbolaget erbjuder varierande boendemiljöer i flera av kommunens tätorter. Vi är en attraktiv hyresvärd och en aktiv fastighetsägare som genom hållbar förvaltning, renovering och nyproduktion möte framtidens behov och utmaningar.

Om Teknikbyggarna
Företaget har 110 anställda. Teknikbyggarna står för kompetens, närhet, enkelhet och vi är alltid beslutsmässiga. Vi har god erfarenhet av att arbeta i partnering eller samverkansentreprenader och vi ser det som framtidens arbetssätt. Vi har korta beslutsvägar, hög flexibilitet och en nära kontakt med våra kunder.

Plantering vid vifolka
Plantering vid vifolka
Representanter från kommunen och bostadsbolaget
Vifolka trygghetsboende, byggplats
Spadtag på Vifolka