Vi skapar nya lägenheter!

Bostadsbolaget är en aktiv fastighetsägare och vår främsta uppgift är att främja bostadsförsörjningen i Mjölby kommun. Vårt uppdrag handlar alltså inte bara om att bygga nya flerfamiljshus utan vi letar även efter ytor i våra befintliga fastigheter där nya bostäder kan skapas. En del i vårt arbete är att vi renoverar och bygger om lokaler till lägenheter. Trycket på bostäder i Mjölby kommun är stort och intresset för våra lägenheter ökar. Vi är därför glada för att vi nu kan tillföra ytterligare åtta bostäder i vårt bestånd.

  • På Skattegårdsgatan bygger vi en ny modern tvättstuga med självdoserande tvättmaskiner till våra hyresgäster. De fyra lokaler som tidigare fungerat som tvättstugor byggs om till lägenheter, 1 rum och kök, i markplan. I två av dem flyttar det in nya hyresgäster 1 februari och de resterade två är färdiga för inflyttning senare i sommar.
  • En tidigare lokal på Stora torget 4 har byggts om och får nya hyresgäster 1 februari. Lägenheten är en 3 rum och kök på 66 kvadratmeter med en öppen planlösning. Den är i markplan och har egen ingång.
  • På Prästgårdsliden har vi under hösten renoverat och omvandlat två lokaler till totalt tre nya lägenheter. Den lokal som tidigare var träffpunkt för seniorer har blivit en stor och luftig etta som nu är klar och redo för att bli någons hem. En större lokal som Mjölby Kommun tidigare haft verksamhet i är även den under renovering. Lokalen har delats av och blir nu en fyra och en trea på markplan – något vi vet passar många barnfamiljer. De tre lägenheterna på Prästgårdsliden kommer få nya hyresgäster under våren.

 

Nytt kök
gatuskylt på stora torget
Krokar i ett badrum
vy mot ingången