Vifolka trygghetsboende – 28 nya hyresrätter i Mantorp

Är du över 65 år, bor i Mjölby kommun och intresserad av att flytta in i en helt ny lägenhet?

Byggnationen av Vifolka trygghetsboende är i full gång. Här skapar vi Mantorps första trygghetsboende och bygger 28 nya lägenheter med inflyttning i december 2020. Efterfrågan på hyreslägenheter i Mantorp har varit stor länge, så det är med glädje vi nu kan erbjuda nybyggda lägenheter även här.

Vifolka trygghetsboende byggs i två våningar och innehåller tio ettor, 15 stycken tvåor och tre stycken treor. Alla lägenhetsstorlekar finns i olika storlekar och med olika utformning. Vissa av våra lägenheter har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum medan andra har en mer klassisk planlösning med separat kök. På Vifolka trygghetsboende finns lägenheter för alla smaker och prisklasser.

Lägenheterna släpps för uthyrning redan den 20 januari och du anmäler ditt intresse här via vår hemsida, där du ser våra lediga lägenheter. Lägenheterna som publiceras på hemsidan kommer att tilldelas via trygghetsboendekön, och inte via ordinarie lägenhetskö. Är du intresserad av att göra intresseanmälan för Vifolkas lägenheter måste du alltså vara aktiverad i trygghetsboendekön. Du som inte redan är aktiverad i vår kö för trygghetsboende gör det enkelt genom att logga in på vår hemsida eller genom att kontakta bobutiken.

Hur går uthyrningen till?

Uthyrningen av trygghetsboende sker via vår hemsida. För att kunna anmäla intresse måste du vara registrerad som bostadssökande i vår trygghetsboendekö. Vi publicerar dessa lägenheter på vår hemsida och de finns tillgängliga för intresseanmälan under tio dagar.

Steg 1 – intresseanmälan
Uthyrningen startar minst ett halvår innan planerad inflyttning. På vår hemsida finns det möjlighet att lämna intresse för respektive lägenhetsstorlek som finns i huset. När lägenheterna publicerats är de öppna för intresseanmälan under 10 dagar på vår hemsida. Förslag skickas ut precis som vanligt, antingen via brev eller e-post.

Steg 2 – tilldelning
När intresseperioden är slut blir den som gjort intresseanmälan på respektive lägenhetsstorlek, har högst poäng och uppfyller hyrespolicyn kontaktad av oss och får välja vilken lägenhet hen vill teckna kontrakt på. Därefter kontaktar vi personen med näst högst köpoäng och arbetar vidare på samma sätt tills alla lägenheter är tilldelade. Vi tilldelar alla ettor, tvåor och treor på exakt samma sätt. När kontraktet har skrivits på kan du börja planera för inflyttning i din nyproducerade lägenhet.

Är du intresserad av att läsa mer om Vifolkas nya lägenheter? Klick här för att öppna vår broschyr.

byggställningar runt vifolka trygghetsboende
ritad fasad över vifolka trygghetsboende
Seniorer spelar boule
Två äldre kvinnor skrattar